Tandregulering med bøjle

Hvorfor få en bøjle?

Vi vil alle sammen gerne have et ”colgate smil”. Kridhvide tænder, der sidder som perler på en snor. Der er mange gode grunde til at vælge at få en bøjle. Du får en bedre mundhygiejne, du slipper for gener og smerte i kæben som ofte ses ved skævt bid og generelt er lige tænder for mange en selvtillidsbooster.

Hvis dine tænder sidder skævt, kan det være svært at komme ind med selv en tandstik eller et stykke tandtråd og dermed får du en dårligere mundhygiejne. Udover at du kan risikere at få dårlig ånde kan en dårlig mundhygiejne resultere i parodontose, som igen betyder et dyrt besøg hos tandlægen.

6 symptomer der kan være tegn på at du har brug for bøjle

  1. Ømme tænder
  2. Ømme kæbemuskler
  3. Spændinger
  4. Daglig hovedpine
  5. Taleproblemer
  6. Nedslidte tænder


Tandstillingsfejl og afvigende kæbevækst kan være årsager til de problemer, som kan gøre en behandling med en tandbøjle nødvendig. Tandreguleringen arbejder med at forhindre eller korrigere skævhed i tænder og kæbe som skaber et funktionelt godt bid.

Er der et godt tidspunkt at få rettet tænder på?

Det er altid muligt at få bøjle på, hvis du gerne vil have rettet dine tænder. Det mest optimale tidspunkt at få rettet dine tænder på er imens du vokser og generelt er det anbefalet at få bøjle fra omkring 12-års alderen eller når din vækst er størst.

Hvor lang tid varer resultatet?

Når dine tænder er rettet og resultatet er tilfredsstillende får du taget bøjlen af igen og det hele kan føles lidt mærkeligt. Da der igennem en længere periode har været stort pres på dine tænder kan de stadig godt sidde lidt løst og derfor er det vigtigt du bruger en natskinne som fortsat holder tænderne på plads. Vi sørger altid for at tjekke med jævne mellemrum, så vi sikrer os dit smil altid stråler.

Resultatet af en bøjle er aldrig skuffende og vi oplever ofte at folk kan tage hul på et nyt kapitel i deres liv med flotte lige tænder.

Efter en tandregulering kan du se frem til:

  • At kunne rense dine tænder ordentligt
  • Bedre mundhygiejne og bedre ånde
  • Et selvtillidsboost, som sætter tydelige præg på din livskvalitet
  • Ikke længere være bange for at smile – kun hvis du har noget mellem tænderne


Uanset om du har haft smerter eller bare har været ked af dine skæve tænder, så er en tandregulering bestemt noget der sætter sig i hukommelsen og giver dig personlig frihed og velvære.