Tandregulering

Tandregulering som behandling

Tandregulering eller ortodonti er en form for tandlægearbejde udført af en tandlæge, som har specialiseret sig i at diagnosticere, forebygge og behandle tandstillingsfejl, der ubehandlet vil medføre skader på tænder, tændernes støttevæv eller tyggemuskler og kæbeled.

Tandregulering foregår ved hjælp af enten en aftagelig bøjle eller en fast bøjle som er limet på tænderne. Nogle gange kan det være en kombination af en fast og en aftagelig bøjle.

Behandling tager som regel fra 1 til 3 år afhængig af behandlingens omfang og valg af bøjletype.

Apparaturet skal kontrolleres i intervaller (hver 6 til 8 uge Slettes) afhængig af apparaturtype og kontrolbesøgene vil vare mellem 15 og 30 minutter.

Et typisk behandlingsforløb på tandreguleringen

  • Forundersøgelse/optagelse af studiematerielle (aftryk, røntgenbilleder og fotos). Derefter lægger specialtandlægen en behandlingsplan ud fra studiematerialet og I bliver indkaldt til en ny samtale, hvor behandlingsplanen fremlægges og i tager stilling til ja/nej tak til behandling.

  • Hvis I har besluttet jer for at acceptere tandlægens behandlingsforslag, vil behandlingen sættes i gang. Der aftales tider til aftryk og påsætning af bøjle, hvor man ofte skal møde på klinikken flere gange med kortere intervaller.

  • Retentionsperiode – i denne fase fastholdes tænderne i den opnåede placering. Når behandlingsresultatet er opnået overgår man til retentionsfasen, hvor det gælder om at fastholde tænderne i den opnåede position. Her kan der både benyttes aftagelige eller faste holdebøjler eller en kombination.
 

Du kan læse mere omkring tandreguleringsforløbet ved at klikke her.

Kære patienter og forældre som har tid på vores klinik i Albertslund

Hvis I skal besøge vores klinik i Albertslund. Skal I være opmærksomme på at, i forbindelse med ombygning af Albertslund centrum, kan indgangen fra Stationstorvet 12, ikke benyttes fra d. 8. februar 2021.
Den midlertidige tilgang til vores klinik bliver via Vognporten - som ligger langs togbanen, se kort og billede.