tandreguleringsforløb

Konsultation

Det første, som sker, er, at du bliver indkaldt til en konsultation på enten Hvidovre eller Albertslund tandreguleringklinik sammen med dine forældre. Konsultation varer ca. 30 minutter, og her får du information om dine muligheder. Vores specialtandlæge svarer på dine spørgsmål og undersøger dine tænder, mund og ansigt.

Efter konsultation skal du og specialtandlægen tage stilling til, om behandling er nødvendig, og om du ønsker behandling.
Hvis du ønsker at gå i behandling, aftales tid til optagelse af studiemateriale, som er billeder og mål af dine tænder, mund og ansigt. Derudover tager vi et aftryk af dine tænder og din tandstilling.
Det hele skal bruges til en vurdering af din diagnose og lægger grundlaget for en behandlingsplan.

Før og under behandlingen får du grundig mundtlig og skriftlig information om, hvordan du bedst pas på dine tænder og bøjler.

Starten på dit tandreguleringsforløb

Til et tandreguleringsforløb vil den kommunale tandpleje registrere tandstillingens udvikling hos dit barn ved hver regelmæssig undersøgelse. Hvis det viser sig, at dit barn udvikler en tandstillingsfejl, bliver der tilbudt konsultation hos en specialist i tandregulering. 

Konsultationen foregår på dit barns sædvanlige tandklinik. Nogle tandstillingsfejl skal rettes tidligt, mens andre først kan rettes senere, når alle mælketænder er skiftet. Det betyder, at enkelte børn skal ses af specialtandlægen tidligere end andre.

Tandplejeklinikken giver besked med hjem om resultatet af undersøgelsen.
Hvis den første tandreguleringsundersøgelse på tandplejens tandklinik viser et behov for behandling eller observation, vil barnet blive tilbudt en mere detaljeret undersøgelse på en af vores to tandreguleringsklinikker, enten i Hvidovre eller Albertslund.

Her møder du og dit barn en af vores specialtandlæger og det øvrige personale på klinikken til en indledende konsultation og forundersøgelse. Her vil specialtandlægen tage stilling til om der er behov for behandling og hvornår det evt. vil være optimalt at behandle. Aftalen varer 15-30 minutter.

Opfølgende behandling efter tandregulering

Når du er færdig med din behandling og har fået bøjlerne af, begynder du på retentionen. 

Det er en periode, hvor dine tænder skal fastholdes i deres nye placering. De første to år af retentionen indkaldes du til kontrol hos specialtandlægen, efter 3 måneder, 6 måneder og efter et år. 

Her kontrollerer vi tandstillingen og biddet og sikrer, at alt er som det skal være.

Husk på

• I starten giver bøjlen ømme tænder, det er helt normalt de første 2-3 dage.

• At have bøjle på betyder ikke, at du skal leve af pureret eller blendet mad. Du skal blot undgå mad, som kan ødelægge bøjlerne og som kan fremme cariesangreb.

• Påpasselig med mundhygiejne under behandling.

• Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er noget, du er usikker på eller er i tvivl.

Kære patienter og forældre som har tid på vores klinik i Albertslund

Hvis I skal besøge vores klinik i Albertslund. Skal I være opmærksomme på at, i forbindelse med ombygning af Albertslund centrum, kan indgangen fra Stationstorvet 12, ikke benyttes fra d. 8. februar 2021.
Den midlertidige tilgang til vores klinik bliver via Vognporten - som ligger langs togbanen, se kort og billede.